Få lån til kjøp av katt i Norge [Økonomi, budsjett, forbrukslån]

Det er mange grunner til å skaffe seg et kjæledyr. Hverdagen blir mer spennende, det blir hyggeligere i hjemmet og man har alltid en man kan stole på. Katten er faktisk det mest normale kjæledyret i Norge, etterfulgt av hund på andreplass. SSBs statistikk viser også at det er flest kvinner som foretrekker å anskaffe seg en katt.

Husdyr er riktignok ikke gratis. Det koster både penger å anskaffe dem og vedlikeholde dem. I denne artikkelen skal vi se på de økonomiske faktorene ved å kjøpe seg en katt. Vi viser deg også hvor du kan skaffe ekstern finansiering hvis du har behov for dette.

Hva koster det å skaffe seg en katt?

Prisen varierer i stor grad ut fra hvilken type du ønsker. Dette er spørsmålene du trenger å ha et svar på:

– Skal du kjøpe en voksen katt eller en kattunge?
– Er det OK med blandingsrase?
– Trenger du å gjøre noen forandringer på huset (katteluke, toalett, kattehus, pledd, etc.)?

Man kan finne katter i “gi bort”-seksjonen på Finn.no. Med andre ord: du trenger egentlig ikke betale noe hvis du ikke ser etter noe spesielt. Det har også vært rapporter på at nordmenn har brukt opp mot 20,000 kroner på å importere rasekatter fra utlandet. Du står egentlig selv fritt til å velge hvor mye penger du ønsker å bruke til å starte med.

Er det noen månedlige utgifter jeg må regne med?

Viivilla.no har en god og utfyllende artikkel om kostnadsbildet ved å ha katt. De anslår en årlig pris på 6613,- norske kroner. Det gir en månedskostnad på knapt 500 kroner. Over et helt katteliv gir dette en totalkostnad på 99,220 kroner.

Det er altså betydelig billigere enn å ha hund.

Hvordan skaffer jeg lån til å kjøpe katt?

Det er noe man kan gjøre på internett. Hvis du ønsker å skaffe kjapt lån til kjøp av husdyr, så kan det gjøres gjennom noe som kalles forbrukslån. Dette er i realiteten den eneste måten å skaffe seg et “husdyr-lån” på.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut personlig informasjon på bankens nettsider. Du kan regne med at banken holder personopplysningene dine trygge. I løpet av et par timer vil du få svar på om lånesøknaden har blitt godkjent. Dermed står du overfor et valg: godta eller avslå lånet. Det er viktig at du leser igjennom lånevilkårene slik at du forstår hva du takker ja til. Du bør aldri inngå finansielle avtaler som du ikke føler deg komfortabel med.

Pengene utbetales på din konto kort tid etter at du har signert lånepapirene. Du vil kunne signere med e-signatur (Bank ID).

Bør jeg også søke litt ekstra lån til løpende utgifter?

Ikke nødvendigvis. Som tidligere nevnt vil en katt knapt koste deg 500 kroner i måneden. Sammenlignet med andre husdyr er dette en svært lav kostnad. Det anbefales ikke at du tar opp forbrukslån for å dekke dette beløpet.

Hovedregelen for å bruke usikret lån på en god måte er å finansiere investeringer. Løpende kostnader går ikke under denne betegnelsen. Derfor anbefales det at du selv klarer å sette av litt penger hver måned til de utgiftene katten måtte gi deg.

Konklusjon

Et husdyr kan gi deg en betydelig høyere livskvalitet. Katter er ganske fleksible dyr som krever minimalt av pleie og omsorg. I tillegg er det et veldig kostnadseffektivt dyr å ha gående hjemme. Derfor er det også Norges mest populære kjæledyr.

Du kan enkelt søke om lån for å få kjøpt en katt. Husk på at du blir nødt til å skaffe en oversikt over alle kostnader før du begynner å tenke på finansiering. Prisen på katten er ikke (nødvendigvis) den eneste kostnaden. Du må også tenke på hvilket ekstrautstyr du blir nødt til å investere i.